Muhaliflerin, Muharrem İnce’nin de katılıp yaklaşık bir saatin ardından ayrıldığı Latanya Otel’deki toplantısı parti kulislerinde İnce’ye destek vererek imzacılar arasında yer alan delegelerin bir bölümünün, Tüzük kurultayının toplanması gerektiğinde ısrarcı olduğu ifade edildi.
15 GÜNLÜK İMZA TOPLAMA
ÇOĞUNLUK SAĞLANACAK
Muhaliflerin gerçekleştirmeyi planladığı tüzük değişikliği içinde, olağanüstü kurultayda genel başkan değişimi için dörtte bir ya da beşte bir çoğunluğun yeterli olmasını sağlayacak düzenleme yer alıyor. Muhalifler, ayrıca tüzüğe yeni eklenen ve ittifaklara olanak tanıyan maddeye konulan ve ‘ön seçimi kaldırma’yı içeren düzenlemenin de değiştirilmesinden yana. 60 kişiden oluşan Parti Meclisi (PM) sayısının, eskiden olduğu gibi 80 kişiye çıkartılması da yine muhaliflerin gerçekleştirmek istediği değişiklikler arasında yer alıyor.
Kaynak: Star.com.tr
Sitemizdeki haber, görsel yayınlarına ilişkin eleştiri ve önerileriniz için info@sondakikahaber.com.tr mail adresinden 0212 909 0 999 numaralı telefon numarası ve whatsapp hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.