Nevra Serezli kaç yaşında? Nevra Serezli kimdir, nereli, eşi kim?

MAGAZİN 27.10.2021, 10:00
Nevra Serezli kaç yaşında? Nevra Serezli kimdir, nereli, eşi kim?
Usta oyuncu Nevra Serezli, Tv8 ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programına konuk olarak katıldı. Oyuncu Nevra Serezli ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Samimi açıklamaları ile dikkat çeken Nevra Serezli, oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır. Tiyatro Sanatçısı Metin Serezli'nin eşidir.

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı Nevra Serezli, Tv8 ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programına konuk olarak katıldı. İzleyiciler Nevra Serezli ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Amerikan Kız Koleji'nden mezun olduktan sonra ABD'de 1 yıl LCC'de tiyatro eğitimi gören Nevra Serezli, 1966'da Dormen Tiyatrosunda "Cengiz Hanın Bisikleti" oyunuyla profesyonel sanat hayatına başladı.

NEVRA SEREZLİ KİMDİR?

Nevra Serezli, 9 Ağustos 1944 yılında Ankara'da doğmuştur. Kızlık soyadı Nevra Şirvan'dır. Annesi Ulya Şirvan, babası Mehmet Abdülkadir Süreyya Şirvan'dır. Bir yaşına gelmedenİstanbul-Bebek'e taşınıp Bebek-Arnavutköy'e yerleşmişlerdir. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'ni bitirdi.

Amerikan Kız Koleji yıllarında tiyatro kolu çalışmalarına katılan Nevra Şirvan, My Fair Lady ile bir anda tüm dikkatleri üzerinde toplamıştı. Kolejin hemen ardından iki yıl Amerika'da tiyatro kurslarına devam etti. Sahneye okul sıralarında amatör olarak çıktı. Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Haldun Taner 'in tiyatro dersi verdiği LCC'de yarım gün sekreterlik yapıp o parayla kurslarına katıldı sonra, Henüz 22 yaşındayken 1966'da kendisini bir anda 'Cengizhan'ın Bisikleti' oyunundaki rolüyle Dormen Tiyatrosu'nda buluverdi.

1967'de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 'Durdurun Dünyayı inecek Var' adlı oyunda oynadı, İngiltere ve İtalya'da tiyatro festivallerine katıldı. 1971'de Altan Erbulak,Metin Serezli, Füsun Erbulak'la birlikte Çevre Tiyatrosu'nu kurdu. 1978 de tiyatroyu kapattılar. 1971-78 yılları arasında Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile birlikte 'Hisseli Harikalar Kumpanyası', 'Sait Hop Sait', 'Şen Sazın Bülbülleri'; Kastelli Vakfı ile 'Geceye Selam' ve 1984-1989 arası Devekuşu kabare Tiyatrosu'nda çalıştı.1990 yılında Dormen Tiyatrosu'nda 'Yolun Yarısı' müzikallerinde oynadı.

'Çılgın Sonbahar'oyunundaki rolü ile Avni Dilligil En başarılı kadın Oyuncu Ödülü ve Ankara Sanat Kurumu En iyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Serezli 'Şahane Züğürtler' adlı oyundaki Grand Düşes Tatiana rolünden sonra Tiyatro İstanbul ekibine katılarak 'Çetin Ceviz'! Oyununda oynadı.

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sinema oyunculuğu ve dublaj sanatçılığı da yaptı, TV reklamlarında rol aldı. Ayrıca televizyon dizilerinde de rol aldı. "Sihirli Annem" dizisinde 6 sezon boyunca "Dudu" karakterini canlandırmıştır. "Taş Devri" çizgi filminde Vilma Çakmaktaşı seslendirdi.

Nevra Serezli, Tiyatro sanatçısı Metin Serezli ile 7 Mart 1968'de evlenmiş olup,Murat Serezli ve Selim Serezli adlarında iki oğlu vardır.

Rol aldığı tiyatro oyunları:

Altı Haftada Altı Dans Dersi

Sylvia

Çılgın Sonbahar

Çetin Ceviz

Acaba Hangisi

Şen Sazın Bülbülleri

Aşk Olsun

My Fair Lady

Durdurun Dünyayı İnecek Var

Hisseli Harikalat Kumpanyası (Şan Tiyatrosu)

Paramparça

Cengiz Hanın Bisikleti

Deliler

Işıklar Neden Karardı (Çevre Tiyatrosu)

Olur Böyle Vakalar (Çevre Tiyatrosu)

Şahane Züğürtler

Filmografisi:

2014 - Diğer Yarım

2013 - Senin Hikayen

2013 - Bebek İşi

2013 - Salih Kuşu

2011 - Başrolde Aşk

2009 - Altın Kızlar

2007 - Sevgili Dünürüm

2006 - Unutulmayanlar

2003 - Mühürlü Güller

2003 - Sihirli Annem

2002 - Anne Babamla Evlensene

2001 - Vay Anam Vay

1999 - Kadınlar Kulübü

1994 - Sonradan Görmeler

1989 - Ekran Aşıkları

1988 - Önce Canan

1987 - Kavanozdaki Adam

1985 - Şendul Şaban

1985 - Aşık Oldum

1984 - Atla Gel Şaban

1983 - Metres

1983 - Dönme Dolap

1983 - Kılıbık

1980 - Renkli Dünya

1980 - Zübük

1979 - N'Olacak Şimdi

1977 - Şıpsevdi

1977 - Özgürlüğün Bedeli

1976 - İntikam Meleği / Kadın Hamlet

1976 - Saffet Beni Affet

1976 - Bülbül Ailesi

1974 - Ahududu

1971 - Aman karım duymasın

Nevra Serezli Nevra Serezli yaş Nevra Serezli kaç yaşında Nevra Serezli eşi Nevra Serezli nerelidir Nevra Serezli filmleri
Yorumlar (0)
11°
açık
Namaz Vakti 06 Aralık 2021
İmsak 06:36
Güneş 08:07
Öğle 13:00
İkindi 15:22
Akşam 17:43
Yatsı 19:09
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Trabzonspor 15 39
2. Fenerbahçe 15 27
3. Konyaspor 14 26
4. Hatayspor 15 26
5. Başakşehir 15 25
6. Alanyaspor 15 24
7. Galatasaray 15 23
8. Karagümrük 15 22
9. Beşiktaş 15 21
10. Adana Demirspor 15 20
11. Sivasspor 15 19
12. Giresunspor 15 19
13. Kayserispor 15 19
14. Altay 15 18
15. Antalyaspor 15 18
16. Gaziantep FK 14 18
17. Öznur Kablo Yeni Malatya 14 13
18. Göztepe 14 11
19. Kasımpaşa 15 11
20. Rizespor 15 10
Takımlar O P
1. Erzurumspor 13 28
2. Ümraniye 14 27
3. Ankaragücü 14 27
4. Eyüpspor 14 27
5. Bandırmaspor 14 25
6. Samsunspor 14 22
7. Tuzlaspor 13 21
8. İstanbulspor 14 20
9. Kocaelispor 14 20
10. Gençlerbirliği 14 20
11. Boluspor 14 19
12. Adanaspor 15 19
13. Bursaspor 14 17
14. Menemenspor 13 17
15. Manisa FK 15 17
16. Denizlispor 14 15
17. Ankara Keçiörengücü 13 13
18. Altınordu 15 13
19. Balıkesirspor 13 7
Takımlar O P
1. Man City 15 35
2. Liverpool 15 34
3. Chelsea 15 33
4. West Ham 15 27
5. Tottenham 14 25
6. M. United 15 24
7. Arsenal 14 23
8. Wolverhampton 15 21
9. Brighton 15 20
10. Aston Villa 15 19
11. Leicester City 15 19
12. Brentford 15 17
13. Crystal Palace 15 16
14. Leeds United 15 16
15. Southampton 15 16
16. Everton 14 15
17. Watford 15 13
18. Burnley 14 10
19. Newcastle 15 10
20. Norwich City 15 10
Takımlar O P
1. Real Madrid 16 39
2. Sevilla 15 31
3. Real Betis 16 30
4. Atletico Madrid 15 29
5. Real Sociedad 16 29
6. Rayo Vallecano 16 27
7. Barcelona 15 23
8. Valencia 16 22
9. Osasuna 16 21
10. Athletic Bilbao 15 20
11. Espanyol 16 20
12. Mallorca 16 19
13. Villarreal 15 16
14. Celta de Vigo 16 16
15. Granada 15 15
16. Elche 16 15
17. Deportivo Alaves 15 14
18. Cádiz 16 12
19. Getafe 15 10
20. Levante 16 8

Gelişmelerden Haberdar Olun

@