Advert
Advert

Kütahya'da art arda depremler meydana geldi

KÜTAHYA (PHA) - Kütahya’nın Simav ilçesinde, dün saat 12.59'da gerçekleşen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından 3.6 ve 3.4 büyüklüğünde iki deprem daha meydana gelirken, bugün ise saat 01.48'de yine Simav merkezli 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kütahya'da art arda depremler meydana geldi
Advert

Şeriban ÖZÇAKMAK – Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Kütahya’nın Simav ilçesinde son 20 saat içerisinde büyüklükleri 1.0 ile 5,4 arasında değişen 234'ten fazla sarsıntı meydana geldi.

Kütahya’nın Simav ilçesinde, bugün saat 01.48'de 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin 10,31 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, Uşak, Balıkesir, Bursa, Bilecik gibi çevre illerden de hissedildi.

İlk belirlemelere göre, bir herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya’da yaşanan depremlere ilişkin, “Kütahya’da, artçı depremler devam ediyor. Bölge Kuzey-Güney yönlü gerilme altında. Anadolu Levhasının batıya doğru kaçışına bağlı. Normal atımlı bir fay. Depremin hangi fayda olduğu, yönleri belirtilmelidir” dedi.

Kaynak : PHA

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim
Advert

Yorum Gönder

Yorumlar